Referenser

”Henrik är lika självgående som lyhörd för redaktörens önskemål. Dessutom både leveranssäker och stilsäker.
Det känns tryggt att lägga bevakningen av en av Sveriges entreprenörstätaste regioner i hans händer.
Henrik har superkoll. Ett proffs.”
Birger Marklund, reportagechef Dagens industri


Louise Bäckelin”Att vara förläggare för Henrik Lenngrens debutbok, praktverket ’Vasaloppet – 90 kvinnor och män i fäders spår’ har varit ett sant nöje. Henrik missar inte en deadline, har kloka synpunkter under manusutvecklingen och en tydlig bild av slutprodukten. Egenskaper som ledde fram till en enastående bok.”

Louise Bäckelin, grundare av och förläggare LB Förlag


Mårten Nihlen”Man blir alltid glad när man pratar jobb med Henrik. Det är inte bara det att han är en utomordentlig och skicklig skribent, utan att han också är lösningsorienterad och kreativ när det gäller att fånga upp en idé och sedan vidareutveckla den och hitta ett helt eget anslag. Och inte minst – han håller alltid deadline. Guld värt!”

Mårten Niléhn, vd och grundare Klintberg Niléhn


Niclas Kindvall”Henrik vid tangentbordet är pengar på banken. Undertecknad rekommenderar varmt de tjänster som herr Lenngren erbjuder. Det går fort eftersom han, till skillnad från samma undertecknad, tar tag i uppdragen omedelbart. Men viktigast av allt: det blir alltid bra, med rätt vinklar och med fin stil som anpassats efter uppdraget. Man behöver inte oroa sig utan kan lugnt invänta leveransen av färdiga grejer i toppklass. Pengar på banken, helt enkelt.”

Niclas Kindvall, redaktör The Factory of Design


David Jakobsson”Henrik är en trygg och engagerad skribent och redaktör som alltid levererar i tid – och alltid med hög kvalitet. Dessutom utmanar han mig som beställare på ett positivt sätt med relevanta frågor och krav på tydlighet i uppdragen. Det resulterar ofta i att våra tankar och idéer utvecklas till nästa nivå.”

David Jakobsson, Bonnier News Brand Studio


Lisa Kruse”Att samarbeta med Henrik är en professionell, och väldigt behaglig, upplevelse från start till mål. Jag och hela Holy Comms känner en enorm trygghet i att anlita Henrik. Det en garanti för högkvalitativ leverans, men innebär även att man som beställare kan luta sig tillbaka – han missar aldrig någonsin en deadline, och är en oerhört sympatisk person. Henrik har varit med oss sedan bolaget startade, och vi hoppas att han vill fortsätta!”

Lisa Kruse, grundare Holy Comms


”När Henrik levererade sina första texter till Bonnier News Brand Studio jublade jag högt! Jag hade en tid sökt en rutinerad skribent som behärskar ”tyngre” ämnen som bank och finans och som samtidigt skriver snyggt, med driv. Henrik är precis en sådan skribent, hans artiklar är både lättlästa och initierade. Han är dessutom leveranssäker samt väldigt trevlig och enkel att samarbeta med.”
Victoria Lagercrantz, redaktionschef Bonnier News Brand Studio


”Henrik Lenngren har exakt de egenskaper som jag som redaktör uppskattar. Han visar intresse för uppdragen, engagerar sig för att genomföra dem och har en bredd som sträcker sig från att snabbt riva av en telefonintervju till att göra mer djuplodande knäck och personliga porträtt. Och, det viktigaste: Han levererar bra texter. Han levererar i tid. Dessutom är han särdeles trevlig att ha och göra med. Överenskommelserna är smidiga, dialogen prestigelös och lättsam.”
Annika Enström, redaktör för medarbetartidningen Vi på väg samt nyhetskanalen iperspektiv.se


”Hur lyckas han? Har man Lenngren bland sina frilanskontakter har man en garanterad idéspruta och är förvissad om att ingenting är omöjligt att lösa. Förutom att han aldrig har missat en deadline lämnar han alltid ifrån sig mycket bra texter. Och vad man än har för galet uppslag så fixar han det. Alla redaktörer borde ha en egen Lenngren!”
Petra Sundqvist, chefredaktör Skolfamiljen (tidigare redaktör för Äventyrliga familjer och Familjemagasinet)


”Kreativ? Check. Pålitlig? Definitivt. Stilsäker? Jodå, det också. Just därför har det varit ett stort nöje att samarbeta med Henrik Lenngren och min absoluta uppfattning är att många frilansjournalister skulle ha mycket att lära av honom på många punkter. Kanske mest när det gäller motivation och entusiasm.”
Tobias Bergman, chefredaktör Svensk Golf


”Henrik sprudlar av kreativitet och har massor av genomtänkta uppslag. Han har en utmärkt känsla för vad som passar i varje kanal och hittar rätt språklig ton i sina texter. Dessutom levererar han alltid vad han lovar och alltid i tid, med god marginal.”
Carl Björk, featureredaktör på Dagens industri


”Henrik Lenngren är en driven, kreativ och noggrann journalist. Han är dessutom en god stilist. Den typen av frilansjournalist det är en fröjd att samarbeta med för en redaktör.”
Olof Wigren, redaktör, Tidningen Hockey


”Så fort det dyker upp jobb så är Henrik en av de första jag tänker på. Han är den typen av journalist som skapar totalt lugn hos en stressad redaktör.”
Susanne Högdahl, redaktör iForm

.


”Vi har anlitat Henrik till flera olika jobb, men framförallt som skribent till kundtidningen Norrköping Växer som vi producerar åt Norrköpings Kommun, Näringslivskontoret. Henrik överträffar våra förväntningar när det gäller snabbhet och levererar alltid långt före deadline. Han är dessutom väldigt professionell och trygg att skicka ut till den typ av jobb som den här publikationen kräver där man ska intervjua företagstoppar, politiker och göra lite mer krävande texter. De som har blivit intervjuade framför ofta att de träffat en väldigt duktig skribent – och det är enormt viktigt för oss.”
Gustaf Hull, chef kreativ grupp, Östgöta Media


”Henrik Lenngren är en go to-guy när man har en halvfärdig artikelidé. Han både finslipar vinkeln, skriver och får texten faktakontrollerad i tid. För oss på Content Innovation är det en ynnest med denna typ av självgående reportrar som gör både oss som kund och våra slutkunder nöjda.”
Lars Frank, redaktör och projektledare Content Innovation


”Jag fick kontakt med Henrik via en kollega. Som nytillträdd redaktör på Sveriges största populärvetenskapliga magasin var jag i stort behov av en korrekturläsare som jag kunde känna mig trygg med – och följde därför på kollegans råd att använda mig av honom. Det är jag väldigt glad över att jag gjorde!
Vårt samarbete fungerar väldigt smidigt och Henrik har som korrekturläsare visat sig vara både väldigt noggrann och snabb. Dessutom är han allmänbildad och ifrågasättande (på ett positivt sätt) – något som verkligen behövs när det som här handlar om vetenskapliga texter.”
Louise Hulgaard, redaktör Illustrerad Vetenskap


”Vi har anlitat Henrik Lenngren som skribent till TRR Trygghetsrådets tidning, OM Magasin, under flera år. OM Magasin är en tidning som kommer ut två gånger per år till vd:ar, HR-chefer och fackliga representanter i 32 000 anslutna företag och handlar om ämnen kring arbetsmarknad och omställning.
Vi har även anlitat Henrik som skribent i en produktion till Com Hem, en kundtidning till deras fastighetsägarkunder.
Henrik har utfört både större och mindre uppdrag, många komplexa lägesanalyser och teorier kring olika företeelser, liksom personliga intervjuer och reflektioner. Henrik är en duktig skribent och dessutom påhittig, lösningsorienterad och driven. Man kan anförtro honom självständiga uppdrag och vara säker på att de utförs på ett professionellt, och för läsarna, intressant sätt.
Vi har dessutom anlitat Henrik för korrektur som utförts på ett noggrant och kunnigt sätt.”
Gunilla Mild Nygren, redaktör och projektledare, Com Hem Magasin och OM Magasin


”Henrik Lenngren är en lämna-i-rätt-tid-maskin. Precis en sådan som varje redaktör drömmer om. Det som skiljer honom från många andra sådana maskiner är att den beställda texten inte bara kommer – den är dessutom v a r j e gång bättre än det man hoppats på.”
Ola Liljedahl, tidigare redaktör för Malmö Aviations flygmagasin Grip


”Henrik Lenngren har sedan hösten 2001 bidragit med reportage och idéer för Golf Digest, Sveriges mest exklusiva golfmagasin. Tack vare sin kreativitet, kunskap och talang har han blivit en av de frilansare vi vill anlita även i fortsättningen. Eftersom vi är noga med höga stilistiska krav är det ett gott betyg. Han har en vilja och en förmåga att gräva fram de roliga historierna som gör läsningen till en upplevelse. Vår tidning handlar om passion och lust för spelet golf. Som journalist har Henrik den passionen.”
Tomas Hagfeldt, tidigare redaktionschef för Golf Digest


”Det känns alltid mycket tryggt att lägga en artikelbrief i Henriks händer. Jag vet att han levererar på deadline – eller betydligt tidigare – och att jag får ett komplett material med olika textdelar och tillhörande bilder. Jag uppskattar också verkligen att han föreslår egna kompletteringar eller lösningar.”
Peter Wiklund, redaktör Intersport Magazine och Sisu Magasin


”Mediapartner har anlitat Henrik till ett flertal journalistjobb under de senaste åren. Henrik är duktig på att fånga kundens önskemål och idéer i text.
Vårt samarbete har fungerat mycket bra, både i kontakterna med Mediapartners kunder samt arbetet internt med våra formgivare och projektledare.
Henrik är en pålitlig och effektiv partner!”
Mattias Borsiö, projektledare Mediapartner


”Henrik Lenngren har gjort en drös fina jobb för mig och tidningen Inrikes. Framförallt har Henrik gjort profilintervjuer – alltid lika välskrivna, och alltid levererade innan deadline. Att jobba med Henrik är enkelt och kul så självklart vill jag fortsätta med det.”
Yvonne Gull, redaktör, Travel Media


”Henrik är ett proffs som behärskar det skrivna ordet ut i pennspetsen och samtidigt lyckas få till den där extra knorren i allt han levererar. Väldigt lätt att dra på smilbanden när man läser hans ofta innovativa texter som dessutom alltid kommer punktligt. Han gillar helt klart det han gör och det är en fröjd att samarbeta med Henrik. Man vill bara läsa mera mera…”
Mats Folkeson, tidigare projektledare på Mediapuls


”Det bästa med Henrik är att man aldrig behöver oroa sig när man lägger ut jobb på honom – han levererar alltid i tid, och enligt brief. Henrik har ett öga för detaljer vilket gör mitt jobb lätt. Oavsett vad ämnet är hittar han alltid spännande vinklar, och framförallt rätt människor att prata med.”
Lisa Rosman, tidigare redaktör på DG Communications


”Pricksäker, lyhörd och full av uppslag och idéer är bara några uttryck för hur Henrik Lenngren tar sig an sina uppdrag. Med sitt nätverk av spännande kontakter levererar Henrik alltid texter som inte bara håller genomgående hög kvalitet, utan dessutom fångar läsarens intresse hela vägen. Som en pålitlig och noggrann medarbetare i Pappa Magazine har hans texter gett produktionen ett lyft med sin personliga stil, fingertoppskänsla och förmåga att fånga det väsentliga i ett möte och omsätta det i text. Vi kan stoltsera med fina personporträtt, informativa och spännande reportage med kända profiler och kortare texter i särklass.”
Joachim Alm, tidigare chefredaktör för Pappa Magazine


”Henrik har bidragit starkt till att vår porträttserie blivit så uppskattad. Hans texter väcker nyfikenhet och är både kreativa och underhållande vilket leder läsarna framåt i handlingen. Dessutom är hans texter mycket välskrivna. Att han har ett starkt intresse för idrott genomsyrar också skrivkraften i artiklarna.
Jag kan varmt rekommendera honom – inte minst för att han håller leveranstiderna till punkt och pricka.”
Richard Kingstad, redaktör, Aktiv Träning


”Som redaktör vill man kunna lita på en frilansare till 100 procent. Lita på att knäcket blir av och genomförs, att frilansaren uppför sig på plats (hen träffar ju min kund), att texten blir enligt beställning och kommer i tid. Henrik gör allt detta – och mycket till. Han är ett proffs och du vill ha honom i ditt stall om du jobbar med text.”
Sara Wågenberg, redaktör, Spoon


”Jag har haft kontakt med journalisten Henrik Lenngren i drygt ett år och är mycket nöjd med hans insatser för tidningen. Materialet lämnas alltid i tid och med överenskommet innehåll. Skulle något behöva stämmas av görs det alltid på ett snabbt, klart och smidigt sätt. Dessutom kommer Henrik ofta med egna artikeluppslag och fruktbara idéer. Jag hoppas på ett långt samarbete.”
Gustaf Berencreutz, chefredaktör, Sport & Affärer


”Idrott är inte bara den enskilde utövarens dröm och en hel nations önskan. Idrott är också nostalgiska minnen och en ljuv framtid, glädje, tårar, svett, frusna fingrar, motion, lek, allvar och gemenskap. Allt detta har Henrik med både humor och fingertoppskänsla gestaltat och förmedlat åt Provisa – i personporträtt såväl som artiklar, för magasinen Golfpärlor och Fjällguiden.
Men Henrik är inte enbart en enormt begåvad skribent med en massa energi – han är också en livs levande kalender; strukturerad, uppdaterad och alltid i tid.”
Cindy Ahrnewald, tidigare redaktionschef på Provisa


”Det jag mest värdesätter hos honom är hans säregna stil. Det är vissa jobb som bara passar Henriks penna. Ingen annan skulle kunna göra dem lika bra. Henrik har en stark känsla för språket vilket gör honom ganska unik. Sen är han lätt att ha att göra med och kan nås dygnet runt. Han har heller aldrig missat en deadline.”
Katarina Wilk, redaktör Stadium Magazine


”Henrik Lenngren är en utmärkt reporter och reportageskrivare. För Tennismagasinet har han gjort ett antal läsvärda, välskrivna och roliga reportage som fått mycket god respons av läsarna. Han har dessutom en annan värdefull egenskap: han kombinerar förmågan att göra bra jobb med att alltid lämna i tid. Vår förhoppning och ambition är att fortsätta använda Henrik till både mindre artiklar och större reportage.”
Patrik Cederlund, chefredaktör, Tennismagasinet


”Henrik är ett bollplank och en utmärkt journalist som skriver magiska texter; från friluftslivsreportage till porträttintervjuer. Jag behöver aldrig oroa mig för att texterna inte kommer i tid – för det gör dem! Något jag uppskattar är att Henrik även kan åta sig uppdrag med kort varsel, och han gör det kanonbra. Vi kommer fortsätta att använda oss av Henriks tjänster.”
Susanne Lundh, tidigare projektledare på Mediapuls och Pappa Magazine


”Han levererar personliga texter med ett imponerande flyt – alltid vid de tidpunkter vi kommit överens om. Jag har redan rekommenderat honom till flera kolleger i branschen och alla är precis lika nöjda som jag är. Kan man bli annat av en initiativrik och snabbskrivande frilansskribent som alltid håller hög kvalitet på sina texter?”
Lina Skandevall, vd, Skandevall Media


”Sedan 2003 har jag beställt jobb av Henrik Lenngren. Noll (0) gånger har jag ångrat det. Det är alltid välskrivet, bra researchat och utfört på överenskommen tid, en inte helt självklar detalj i detta sammanhang. Dessutom är ofta texterna lite skönt galna. Lite underfundigt komponerade. Lenngren har bra språkkänsla och sinne för humor. Att han även behärskar det språkliga till fulländning gör att man som redaktör gärna anlitar honom om det handlar om nåt viktigt jobb.”
Niclas Sjögren, tidigare chefredaktör för Sportguiden


”Henrik Lenngren är lätt att ha att göra med, på alla sätt. Saker händer, det blir bra. Han gjorde verkligen min vardag som sportchef på Södermanlands Nyheter lättare, och dessutom gladare. Så som det blir när man sitter på för många bra idéer men inte utan vidare kan förverkliga dem här och nu. Då blev lösningen väldigt ofta Lenngren. Man ringde, snackade fotboll i en minut, presenterade sin idé. Ofta ganska vagt, eftersom Henrik vet hur man jobbar med fria händer. Och sen dök det upp ett reportage, ett referat eller bara en notis som var på pricken. Bra språk, känsla för poänger, sammanhållet, genomarbetat. Jag kan varmt rekommendera honom.”
David Lindman, tidigare sportchef på Södermanlands Nyheter samt informationsansvarig på Allers Förlag


”Bra texter, brett spektrum och snabba leveranstider gör Henrik Lenngren till en av de bästa frilansare som vi haft kontakt med genom åren. Dessutom är han engagerad, idérik, lätt att samarbeta med och snabbt tillgänglig. Därför kan jag rekommendera honom med varmt hjärta.”
Vasiliki Jansson, projektansvarig för Tågvärden / Meeting Point


”Henrik jobbar väldigt självständigt och levererar såväl kortare texter som långa intervjuer och reportage. Han är väldigt lätt att jobba med, skriver bra och fungerar även under produktion i ett högt tempo. På Sportmagasinet kommer vi med all säkerhet att fortsätta låta Henrik skriva i vårt magasin och jag kan definitivt rekommendera honom till andra medier som söker skribenter av hög kvalité.”
Stefan Axell, tidigare redaktör för Sportmagasinet


”Som nystartad tidning med ambitionen att skapa en vass journalistisk twist är Henrik Lenngren en självklar del av kärnan i vår verksamhet. Innovativ, punktlig och med mottot att ingenting är omöjligt levererar han träffsäkra personporträtt som är en fröjd att läsa. Henrik får golfreportagen att lyfta och man fastnar lätt i berättelserna där han tillför anekdoter som tillför den skillnaden som gör att de står i en klass för sig.”
Sofia Saxered, chefredaktör Lifestylegolf Magazine


”Jag har fått ett mycket professionellt intryck av Henrik redan från början av vårt samarbete. Han har ständigt fräscha idéer och uppslag till artiklar till tidningen, samt levererat dessa på utsatt tid. Texterna har alltid varit underhållande att läsa med ett fint flyt i språket. Behöver ni en vass skribent med god initiativförmåga så rekommenderas Henrik å det varmaste.”
Patrick Ekblom, tidigare redaktör för Nolltvå


”Han visar engagemang för de teman han behandlar och strävar med framgång efter språklig variation i sina texter. På detta sätt har han i hög grad bidragit till att göra SFT:s sidor mer läsvärda och underhållande.”
Jarmo Juhani, tidigare redaktör för Stockholms Fria Tidning


”Henrik har på ett övertygande sätt visat att han hanterar journalistiken inom detta område, respekterar deadlines, visar initiativförmåga samt har en god samarbetsvilja. På dessa grunder kan jag starkt rekommendera Henrik Lenngren vidare.”
Pehr Grånefors, tidigare chefredaktör för Affärstidningen Marknad


“I vårt samarbete jobbar vi oftast mot korta deadlines. Henriks flexibilitet och språkbegåvning i kombination med förmågan att läsa av vad som är viktigt för våra uppdragsgivare uppskattar vi mycket.”
Magnus Hollwin, projektledare Jerhammar & Co Reklambyrå


”Signifikant för Henrik är att han är initiativrik, har en uppsjö med bra artikelidéer, levererar i tid och inte minst har han ett skrivspråk som är rappt och piggt. Hans förmåga att sätta sig in i ämnen som kanske inte ligger honom närmast hjärtat är dessutom imponerande! Han har mina varmaste rekommendationer.”
Mary Örnborg, tidigare redaktör för Metro Teknik och Glid


”För oss har Henrik gjort det mesta från färgsprakande resereportage till personliga och smarta intervjuer. Hans texter uppskattas mycket av våra läsare och han är alltid lätt att jobba med. Henrik har de tre absolut viktigaste egenskaperna varje frilans borde ha: han är snabb, alltid punktlig och texterna håller en hög och jämn nivå.”
Rickard Westerberg, redaktör Style, Studentmagasinet, Ego och Rinkside


”Henrik är inte bara en skribent som ständigt kommer med fräscha artikelidéer utan även någon man kan ringa till när man sitter med kniven på strupen, deadline är passerad och man snabbt behöver redaktionellt material. Hans texter är alltid pricksäkra och ganska ofta skrivna med glimten i ögat vilket passar en publikation som vår perfekt.”
Anna Utterberg, tidigare redaktör för Nöjesmix


”Han tar ett stort ansvar och har en fantastisk arbetskapacitet. Men viktigast av allt: Han har den där känslan för vad som är en ”grej” och vad som inte är av särskilt stort intresse. Utifrån givet material lyckas han nästan alltid hitta en vass vinkel utan att göra avkall på sakligheten.”
Christer Gustafson, reporter Norrköpings Tidningar


”Henrik har gjort många roliga hobbyporträtt till Julia, både om internationella stjärnor och om tjejer som tränar i småstadsklubbar. Hans texter är mycket välskrivna med ett livfullt språk perfekt anpassat till vår unga målgrupp.”
Charlotta Borelius, tidigare redaktör för Julia


”Henrik Lenngren har skrivit för Red Tee sedan tidningens start och har aldrig missat en deadline. Han är kreativ och noggrann och kommer ofta med egna idéer till artikeluppslag. Hans insikt i golf och hans vilda fantasi är en enorm tillgång. Han är dessutom okomplicerad och lätt att ha att göra med, något som inte nog kan överskattas!”
Bonnie Geijer, tidigare redaktör för Red Tee


”Oavsett om det är ett porträtt av en aluminiumexpert för en personaltidning eller ett reportage om en ny teknisk innovation tar sig Henrik an uppdragen med befriande lätthet och energi. Resultatet är texter som flyter lätt och som alltid har en personlig touch. Andra nyckelord: mångsidig och leveranssäker.”
Per-Ola Knutas, projektledare och redaktör på Appelberg Publishing


”Det har varit smidigt att samarbeta med Henrik Lenngren i min roll som chefredaktör för Rum Bostad. Han är en duktig journalist som levererar intressanta texter med hög kvalitet och alltid i tid.”
Camilla Randerz Cevung, före detta chefredaktör för Rum Bostad


”Henrik Lenngren började en gång i tiden hos oss på Norrköpings Tidningar som sportreporter. Därför är det dubbelt roligt att återknyta samarbetet. Henrik skriver nu för Östgöta Medias Affärsliv. Hans breda kontaktnät och gedigna kunnande inom näringslivsbevakning är en förutsättning för det uppdraget, liksom hans snabbhet och leveranssäkerhet.”
Hanna Petersson, planeringschef Östgöta Media


”Henrik är serviceinriktad och snabb. Han får lätt kontakt med intervjupersoner och ser alltid den mänskliga sidan. En stor fördel är att Henrik både skriver och plåtar.”
Lena Nilsson, projektledare, Appelberg Publishing Group